Изпълнени

Предстоящи

Автомагистрала Марица

Бигла Транс участва активно в строежа на Автомагистрала Марица. 

„Марица“ е автомагистрала в Южна България. Тя свързва АМ „Тракия“ при ПВ Оризово с Република Турция при ГКПП Капитан Андреево. Дължината ѝ е около 117 km. Минава покрай Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец и Свиленград. Автомагистрала „Марица“ е част от Паневропейски транспортен коридор 4 и Европейски път Е80. През автомагистралата преминава и пътният трафик за Гърция при пътен възел Ново село. Магистралата носи името на река Марица, по чието протежение преминава. Строежът на магистралата започва през 1979 г и официално завършва на 29 октомври 2015.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Автомагистрала Люлин

Бигла Транс участва активно в строежа на Автомагистрала Люлин.

„Люлин“ е автомагистрала в Западна България. Свързва София и Перник с дължина от 19,135 км . Представлява двулентов автомобилен път с допълнителна аварийна лента и разделителна ивица. Магистралата е част от път Е79 и Общоевропейските транспортни коридори номер IV и VIII. Пътя преминава през пресечен терен, което изисква множество мостове и тунели, както и покриването на определени еко- и шумоизолационни изисквания.

Магистралата е кръстена на планината Люлин през която преминава.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Автомагистрала Струма

Бигла Детайл участва в изграждането на Автомагистрала Струма.

 „Струма“ е автомагистрала в България, която свързва магистрала Люлин чрез пътен възел Даскалово при Перник с ГКПП Кулата и по този начин при завършването ѝ се осигурява автомагистрална връзка от столицата до границата с Гърция. Магистралата се строи на мястото на част от съществуващия първокласен път I-1.

Трасето е с дължина 150 км. по направление на път  и е част от паневропейски транспортен коридор 4. Строителството на участъка през Кресненското дефиле е проблематично, тъй като се планира магистралата да премине през една от най-важните територии за защита на биологичното разнообразие в България. След ГКПП Кулата магистралата продължава в Автомагистрала А25 на Гърция към Солун.

Магистралата е кръстена на река Струма, по чието протежение преминава.

Работата по Лот 3.1  Благоевград – Крупник, от Автомагистрала Струма, преди Кресненското дефиле продължава.

ВИЖ ПОВЕЧЕ